Grill

Husk, at du aldrig må hælde en husholdningssprit eller benzin på en grill eller et bål, der har været ild i. Der kan opstå en egentlig eksplosion eller eksplosionsagtig brand uden varsel. Resultatet er alvorlige forbrændinger, og også dine børn eller andre, der står ved siden af, kan blive forbrændt. Hav derfor tålmodighed og brug et par ekstra optændingsblokke.
Hvis det bliver regnvejr, må mesterkokken have en paraply ud til grillen eller pølserne må en tur i ovnen. Du må aldrig tage en grillen ind i udestuen.
Når du skal rydde op, skal du huske altid rode rundt i kulresterne med en pind eller lignende, mens de stadig ligger i grillen. Hvis de ryger selv den mindste smule, så er der stadigvæk gang i dem. Lad grillen stå på terrassen natten over eller sluk kulresterne helt med lidt vand.
Det er en rigtig dårlig ide at grave engangsgrill eller kul ned i sandet eller dække det over med sand, så nogen risikerer at træde på det. Det kan give slemme forbrændinger, hvis man kommer til at træde på det med bare tæer. Især mange børn må hvert år på skadestuen med forbrændinger under fødderne på grund af tildækkede eller nedgravede engangsgrille på landets strande. Sluk grillen med vand, tag den med derfra og ryd op efter dig selv.
Hvis du bruger gasgrill undgår du mange af ovenstående udfordringer, men du skal naturligvis stadig udvise stor forsigtighed. Når du bruger gasgrill, skal du huske at kontrollere gasslangen jævnligt. Slitage og sollys kan mørne slangen, så der opstår små revner, når slangen bøjes.